Updates:

Similar topics mod installed, currently shown at the end of a topic

Xubuntu not asking for password on login [solved]

Started by mikep, January 29, 2022, 07:17:13 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mikep

In an attempt to get gpodder to open on startup, I've been poking around in settings - specifically 'Session and Startup' and 'Users and Groups'.

I haven't managed to get gpodder to run at startup, but I have managed to stop Xubuntu from requiring my password on startup, despite the fact that under my user settings a password is 'asked on startup'.

Anyone have any ideas please? I'm going round in diminishing circles...

TIA
ASUS ROG Strix B450-F Gaming ATX Motherboard, AMD Socket AM4, Ryzen 3000 Ready
AMD Ryzen 5 2600 Processor with Wraith Stealth Cooler
Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB) DDR4 DRAM 2666MHz C16 Memory Kit - Black
Kingston 250GB NV1 NVMe PCIe SSD

Of all the things I've lost, I miss my mind the most...

mikep

I've found a solution to this problem now.

I edited /etc/lightdm/lightdm.conf and removed a line which said 'autologin-user=m'.

That seems to have solved it, although I'm still baffled as to how I managed to create the problem in the first place!

M
ASUS ROG Strix B450-F Gaming ATX Motherboard, AMD Socket AM4, Ryzen 3000 Ready
AMD Ryzen 5 2600 Processor with Wraith Stealth Cooler
Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB) DDR4 DRAM 2666MHz C16 Memory Kit - Black
Kingston 250GB NV1 NVMe PCIe SSD

Of all the things I've lost, I miss my mind the most...