Updates:

Many new features now available including 2-Factor authentication

Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Titicplusplus

#1
Hello,
[Sorry for the clerical errors, I'm French]

I would like to use KVM on my debian server.
So I install the packages and i create the bridge (br0) :

This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

source /etc/network/interfaces.d/*

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
allow-hotplug enp8s0 #my main connection
iface enp8s0 inet static
        address 192.168.1.68
        gateway 192.168.1.1
# This is an autoconfigured IPv6 interface
iface enp8s0 inet6 static
        address 2a01:cb06:d2:6c00:1ac0:4dff:fe60:bf74
        gateway 2a01:cb06:d2:6c00::/56

iface br0 inet static #my bridge
        address 192.168.1.69
        netmask 255.255.255.0
        bridge_ports enp8s0
        bridge_stp off
        bridge_waitport 0
        bridge_fd 0



When I run ifup br0, i don't have problem to start


Waiting for a max of 0 seconds for enp8s0 to become available.

Waiting for br0 to get ready (MAXWAIT is 2 seconds).


When I run ifup br0, I have no problem to start with.

But there are problems of stability.
Firstly, the server has 3 IP addresses: 192.168.1.68 (enp8s0), 192.168.1.69(br0) and 192.168.1.72?
Another thing, I installed "pi hole" (a dns) and when I wrote the 3 IP addresses, I arrived all the time on the main interface of "pi hole". I don't know if this is normal or not.

And sometimes the whole connection of my server stops for no apparent reason.
-> VNC and SSH are stopped and it is not possible to connect to the "pi hole".

So when I go to my server offline and try to restart the connection.

The only solution is to restart the server.

Do you have a solution to have a stable connection with a KVM bridge.
Thank you in advance.

For information: My server -> Debian GNU/Linux 10 server (buster) / ryzen 3 / 8go ram / connected with an internet cable to my orange livebox.