Show Posts

You can view here all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas to which you currently have access.

Messages - BkS

Pages: [1] 2 3 ... 113
Ubuntu / Re: Ubuntu 15.10 LiveUSB
« on: June 11, 2016, 02:32:22 am »
I tried reinstalling GRUB several times from LiveUSB. Eventually I got my disc drive to work, and found a Peppermint 2 LiveCD, as my USB was playing up.

I installed GRUB to the Windows drive, but GRUB just wouldn't recognise the disc.

I gave up, and found my Win7 disc. Reinstalled Windows 7 now. Will do a fresh wipe of the other drive, and reinstall Lubuntu at some point. For now I'll get by.

Thanks anyway!

Ubuntu / Re: Ubuntu 15.10 LiveUSB
« on: June 09, 2016, 09:17:59 am »
No I dont, as I said, I installed LILO which replaced GRUB. So all I have when I boot from my SSD is the windows bootloader.

The problem I'm having is my Live USB is read-only.

Ubuntu / Re: Ubuntu 15.10 LiveUSB
« on: June 08, 2016, 08:50:23 pm »
Hey man,

First command returns the same output I've listed before.

Running the second gives the output below. I've also attached a video for what happens during boot.

Video here:

Ubuntu / Re: Ubuntu 15.10 LiveUSB
« on: June 06, 2016, 12:56:39 am »
So at this point, I seem to have made the LiveUSB read-only??

It will not start up at all. I can only drop to the console using ctrl+alt+f1, etc.

I'm not entirely sure how I've done this as I've not done anything since my last edit.

Here's some photos of the error I get. I have no way of knowing if I'm going to be able to recover the LiveUSB. I may just need to use a computer at work and reinstall the LiveUSB ISO.


Ubuntu / Re: Ubuntu 15.10 LiveUSB
« on: June 05, 2016, 10:39:30 pm »
Ok, I'm currently booted up into the LiveUSB again.

Here's the output from:

Code: [Select]
sudo fdisk -l

(click to show/hide)

/dev/sda = Spare 500GB HDD
/dev/sdb = Ubuntu Install (Mount point is root, with 8GB swap partition)
/dev/sdc = Another spare 500GB HDD
/dev/sdd = My SDD (contains the bootloader for GRUB, and Win10 installation)
/dev/sde = My 2TB Back-up drive

Currently I'm not able to mount any of the NTFS drives. I'm able to mount my Ubuntu install however.

Seems like if I can fix the MBR then I should be able to boot right?


EDIT: So I've been trying to fix the MBR myself. I remembered that from last nights attempts I had installed LILO to try and fix the Windows bootloader, of course this failed. Nevertheless, I found a thread on the Ubuntu forums with someone suggesting to run:

Code: [Select]
sudo lilo -M /dev/sdXX mbr

where XX is my Windows install, in this case, /dev/sdd.

So I ran it, however this has overwritten grub.

In an attempt to fix this, I tried to reinstall grub from the LiveUSB. So I ran the follow commands:

Code: [Select]
sudo mount /dev/sdb2 /mnt
Code: [Select]
sudo mount --bind /dev /mnt/dev
Code: [Select]
sudo mount --bind /proc /mnt/proc
Code: [Select]
sudo mount --bind /sys /mnt/sys
Code: [Select]
sudo chroot /mnt
Code: [Select]
grub-install /dev/sdb

I then pressed CTRL+D to exit the root terminal. Then unmounted all the drives, using:

Code: [Select]
sudo umount /mnt/dev
Code: [Select]
sudo umount /mnt/proc
Code: [Select]
sudo umount /mnt/sys
Code: [Select]
sudo umount /mnt

I then restarted, and was still prompted with the Windows broken bootloader. So I guess I've installed grub to the wrong drive?  :-\

Ubuntu / Re: Ubuntu 15.10 LiveUSB
« on: June 05, 2016, 10:00:32 pm »
Already tried that, as well as:

Code: [Select]
sudo service gdm restart

I gave up and just installed Ubuntu to a spare HDD that I had in the PC but didn't use.

Everything went well, had everything Linux side of things work, till about 10 mins ago when my PC just randomly shut down. Thought this may have been due to overheating, so I checked the BIOS and CPU was only at 65°C.

Then when I booted up, I was presented with this: 😞

Having to send this from my phone.

Ubuntu / Ubuntu 15.10 LiveUSB
« on: June 04, 2016, 08:26:12 pm »

Old face here.

I've been trying to use my LiveUSB as my Windows boot partition seems to have just disappear/deactivated for whatever reason (that, it in itself, is a whole other topic). I was going to recover it using the LiveUSB, however I'm having great difficulty.

When booting the LiveUSB, lightdm will start Unity, however it'll then restart and I have no Unity. I'm able to right click and enter whatever folders are on the desktop, however I have no window manager. Shucks.

I'm on the Wily distro atm, and was looking to know if this was a driver issue? I believe it's just the noveau drivers, but I honestly cannot remember.

The USB is setup to have an allocated space for saving apps and things. (Can't remember the technical name, sorry.)

I'm currently launching programs from terminal because I remember a few commands from the old days. (These days I've sadly been forced to update to Windows 10).

Please help, thanks.

General Discussion / Re: Hard drives GB/£ ?
« on: December 08, 2014, 07:05:03 pm »
RAID5 seems interesting. I already have two storage drives at the moment, so if I add another drive I could do RAID 5 right? Or do all the disks need to be the same storage capacity?

They're connected via Sata of course. :)

I guess they're FSTAB? I'm not sure... They just mount when I click them in Nautilus.

From my Ubuntu installation. The other two drives are backup drives, no OSes on them.

General Discussion / Re: Hard drives GB/£ ?
« on: December 08, 2014, 01:06:30 pm »
My theory of RAID 1 or 5 is that if one of the drives goes down, that's half the data missing? How can that possibly be reliable?

The files are pretty large yeah. In excess of 30GB.

Both drives are NTFS. Non are fragmented though.

Hoping someone can assist here.

When transferring files between both of my NTFS drives I keep getting this error:

Code: [Select]
Error splicing file: Value too large for defined data type fix

After looking into it, seems like it's a kernel/samba issue. I googled around, and found an old launchpad thread:

People have been able to get around this error by doing:

Code: [Select]
mount -t cifs -o user=me,pass=secret,nounix,noserverino //server/share /mount

however my drives aren't CIFS shares. I'm just transferring directly between drives.

Any possible way to change that command so it works with ntfs mounts?

General Discussion / Re: Hard drives GB/£ ?
« on: December 07, 2014, 05:36:44 pm »
That Barracuda drive is very tempting... Hm.

General Discussion / Hard drives GB/£ ?
« on: December 07, 2014, 03:22:25 pm »
So I'm currently looking into buy a new hard drive for storage as I'm currently running a tad low on both of my 500GB Seagate Barracuda ST3500 drives.

Of course I'm looking at getting the most value for money, but my main priority is reliability. I'm going to be running the drive 5+ years, 24/7.

Some of the drives I've been looking at are:

Seagate ST1000DM003 Barracuda 1TB -


Western Digital WD1003FZEX Caviar Black 1TB -

Of course I've had a look around, and found that WD have all these different colours for their drives, (maybe someone can tell me why Purple is more suited to CCTV rather than a Black, or Red or even Green?)

Speaking of which, my drives are more or less used for storing media content, wouldn't a WD Purple be more suited to this task?

Like I said before, reliability is my main priority. It has to be to the tech world, like what Volvo is to the car industry. Built like a tank.

Oh and ideally I'd like to keep the price under £80.

Thanks dudes/dudettes!  ;)

Pages: [1] 2 3 ... 113

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal