Show Posts

You can view here all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas to which you currently have access.


Messages - mako6

Pages: [1] 2 3 ... 16
1
Peppermint / Re: Peppermint 5
« on: June 26, 2014, 03:05:50 am »
Yes, maybe it was Pep 3,sorry, but still 1 year and then nothing is pretty shabby. I put in Pep4 thinking it would have longer support- had no clue which was LTS. Don't know if I can do Pep 5- these old beasts are very touchy about what they boot up from. I'm pretty surprised this antique Toshiba did this- in that vein, is it possible a firmware update for a new 2009 Sony DVD burner I installed on my ACER would make it far more accepting of boot discs? At this point, it won't even do Pep3, only booting from original Ubuntu 8.04 and a few others.

2
Peppermint / Re: Peppermint 5
« on: June 25, 2014, 09:19:58 am »
Peppermint 4 only had one year support? Jeeze I thought you said it was going to have continued Ubuntu support if Peppermint stopped. I installed it 2 weeks ago and it did alot of updates. But now it can't even update the repositories. Somehow, though, I still did a batch of updates for 8.04, so LTS get support forever?

3
Peppermint / Re: Peppermint 5
« on: June 23, 2014, 11:36:30 pm »
And did they simultaneously stop updates on Pep4,  cause nothing works, even apt-get commands. That is evil, but I saw some release about only 1 yr support for Pep4, which was released in June 2013.

4
Peppermint / Re: bad video on Toshiba R55-S1063
« on: June 13, 2014, 10:37:05 pm »
Well aren't we snippy- haven't posted anything for 6 months, and whole world is reading about Ukr now. Thought it was a service

sudo lshw -C display
*-display:0             
       description: VGA compatible controller
       product: 82852/855GM Integrated Graphics Device
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 2
       bus info: pci@0000:00:02.0
       version: 02
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm vga_controller bus_master cap_list rom
       configuration: driver=i915 latency=0
       resources: irq:10 memory:d8000000-dfffffff memory:d0000000-d007ffff ioport:eff8(size=8)
  *-display:1 UNCLAIMED
       description: Display controller
       product: 82852/855GM Integrated Graphics Device
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 2.1
       bus info: pci@0000:00:02.1
       version: 02
    -----------------------------------------------------------------------

inxi -F
System:    Host: mako8-Satellite-A55 Kernel: 3.8.0-35-generic i686 (32 bit) Desktop: N/A Distro: Peppermint Four
Machine:   System: TOSHIBA product: Satellite A55 version: PSA50U-0NN02EB
           Mobo: TOSHIBA model: Portable PC version: Version A0 Bios: TOSHIBA version: Version 1.40 date: 04/25/2005
CPU:       Single core Intel Celeron M (-UP-) cache: 1024 KB flags: (nx sse sse2) clocked at 1496.136 MHz
Graphics:  Card: Intel 82852/855GM Integrated Graphics Device
           X.Org: 1.13.3 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1024x768@60.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel 852GM/855GM x86/MMX/SSE2 GLX Version: 1.3 Mesa 9.1.7
Audio:     Card: Intel 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller driver: snd_intel8x0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.8.0-35-generic
Network:   Card-1: Intel 82801DB PRO/100 VE (MOB) Ethernet Controller driver: e100
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: 00:0e:7b:33:8d:96
           Card-2: Atheros AR2413/AR2414 Wireless Network Adapter [AR5005G(S) 802.11bg] driver: ath5k
           IF: wlan0 state: down mac: 00:11:f5:87:cb:be
Drives:    HDD Total Size: 40.0GB (8.2% used) 1: id: /dev/sda model: HTS548040M9AT00 size: 40.0GB
Partition: ID: / size: 5.4G used: 3.1G (61%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 1.09GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 75.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 121 Uptime: 8 min Memory: 335.9/986.1MB Client: Shell inxi: 1.8.4


       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm cap_list
       configuration: latency=0
       resources: memory:40000000-47ffffff memory:4c000000-4c07ffff

5
Peppermint / bad video on Toshiba R55-S1063
« on: June 12, 2014, 02:42:56 pm »
Toshiba R55-S1063 laptop (Russian version, closest thing can find to it is usually A55-S1063, whose drivers worked on XP)

Greetings all.  I lost the connection to SSD again (after 1 1/2 years of service after last repair-disconnect/reconnect) on AAO ZG5 and may have damaged the motherboard when tried to fix it- still no contact. Maybe tonight I'll try again- bought new 40mm ZIF cables, if anyone needs one.

Anyway- Peppermint4 was working so swimmingly as LIVE disc after probable evil Russian hackers trashed my WinXP on this old computer that company gave me- 2 seconds Wifi in Press Center  and blue screen crash shutoff..

So I decided to put Peppermint 4 on it for traveling Wifi, but the video is horrible-garish and too hot, and Flash doesn't display except as washed out small box. I installed it with Ethernet on- "download and install all updates + drivers" . Video worked fine as live disk I think, so either its some conflict between video players, plugins, or VIDEO DRIVER, which I never consciously installed. Any thoughts on how to fix it?  I did installed VLC and the plugin, but little other VIDEO. Then I tried to reinstall Flash plugin and installed some Flash console.

ATTACHED pic of FF plugins

6
What - no ideas?

I downloaded latest CLAMAV to scan my flash drives on girls Ubuntu 12.4: clamav-0.98.1.tar.gz

It is in home folder, but apt-get install IT doesn't work. What is the right command?

7
Hardware Compatibility / NEW BIG CHeapo Chinese 64gb micro SD not writing
« on: February 11, 2014, 04:13:47 am »
Got a pretty cheapo Chinese micro SD, reformated from an 8 gb (don't ask me how) on Brit Ebay, and don't bother- it's pretty junky. Shows alternately 14gb used and 48 free or vice versa, in Windows XP maybe 8gb more space. Also 64gb is supposed to be in the new exFAT file system, but this is still FAT32, I think, installed fixes on both XP and Ubuntu. Buy a real 32gb, don't go for this crap.

Anyway in Ubuntu- again, though, says Mako4 has all permissions and is the owner, BUT it is not letting me write to it. Before, Mark you said something about running CheckDisc in WINDOWS but I'm afraid that will just delete big files (which think it did before). I moved them to it to create space and deleted them. Is there anyway with CHMOD to just force it to allow writing.

If You are interested in new horribly amateurish video and FULL COVERAGE of EuroMaidan in Kiev:
 http://hammernews.blogspot.com



8
Ubuntu / Re: audio mixer and recorder
« on: December 08, 2013, 05:42:19 am »
Whats the best editor for AUDIO (usually Video)- the most like Adobe Premiere in behavior (that'll work on 10.4). I have Pitivi, but it didn't work too well I think.

9
Ubuntu / Re: audio mixer and recorder
« on: December 05, 2013, 03:13:49 pm »
Can you do the first together? Any recorder? 

The command for alsa-mxer would install it as a permanent program?

10
Ubuntu / audio mixer and recorder
« on: December 05, 2013, 03:19:04 am »
IS there any other audio mixer that controls inputs properly for 10.4? This really is a huge omission- I have ALSA, but  I hate it- it's strange, uses up the terminal, utterly obscure what exactly different controls do, and doesn't hear my LINE IN connection at all.  think could never find or install audiocity (does that open in terminal?).  Need to transfer audio for radio report also- need a decent simple audio recorder and editor (similar to ancient Premiere 6 - older clean version) w timeline and 3 streams. Does anyone have that- forgot the disc, and new versions convert audio to huge files, and need more processor power.

Sorry,  didn't see the sound control in the preferences or admin- that has an input selector, but so hard to figure priority with multiple sound controls-  would set it to LINE IN, but ALSA  would show no volume- does that take precedence when it is open?  Was using prosaically named "Sound Recorder" but had NO preferences- making monster 5mb/min wav files when  only need 22kh MONO. Is optimum level for that 3/4 up where there's a little clip? What's a better simple sound recorder? Flacs were worse 6mb/mn - t says they are supposed to be half the size. Can all editors use flacs?

11
I wasn't clear. This has no battery- it was frozen and destroyed, so I dumped it (can short out power system), so the slightest interruption in current and I lose everything... great when the power blinks out for a 1/2 second, or hit plug. Friend said look in etc/log   etc/messages for any (bad) event message. That right?

12
No, instantly off. Very disquieting.

13
Thanks.  No first I replaced the chain saw fan 2 years ago, and its fine. Also have temp gauges all on panel and they get 50-60 max- this processor rated for 90 degrees (how can anything electronic run at that?). Absolutely clean- never put it on fabric of any kind- only hard surface, elevated 3 inches in back to vent: it was virginal when I took it apart 3-4 times. So sure it isn't heat.

Took lappy to big Electronics store and plugged it in an Acer power supply- had no problems for 45 minutes w 6 programs running, so either my power supply bad, or Internet connection doing something bad (have to spoof MAC address and auto shuts off network services). Afraid to use PS now- need good voltage meter and some light that takes 20V to see if it has breaks or shut off. Cause some dumbbell froze my battery on -10F balcony, I have none, 1/5 second power interruption + i lose everything.

 I've replaced everything but motherboard. First thing (easiest) is some wire break in power supply. But if it is putting out way too much voltage (30V?- but tester junk) or too little, aren't lappys made to shut off to avoid damage? I had mobile phone that did that- turned out charger was putting out 11V instead of 3.6-5.

Other thing is Windows has many services where default action on  problem is shutdown or restart- does Ubuntu have anything like that? Where is log of events to tell me why that is happening? Or program that actually might control emergency or forced auto-shutoff.

ANYBODY HAVE THIS PROBLEM W AN ACER LAPPY??????

14

Lappy is suddenly shutting off without warning- could be  bad voltage on power supply- broken wire in it (though I don't think so- seems fine. and not moving it), bad OS (shouldn't happen w Linux- you ever hear of this problem in Ubuntu), over-heating in processor (have temp meters and should have warned), or motherboard/power regulatory system broken. But then it didn't turn on at all and thought it was dead.  This is after $200 of parts- everything is new. I have 2nd similar one for netbook (also ACER), but it's 2 amps (40W) too small. Could that hurt it?

Running Ubuntu 10.4.1 on ACER 5003Wmli 2gb ram, 1800Mh Turion 64b processor, 333 Mh Fsb 400Mh Ram
 
In forcing the MAC address to change was getting this warning when it first connected to LAN internet- can this damage anything, or leave it open to attack?

NETWORK SERVICE DISCOVERY DISABLED: Your current network has a local domain, which is not recommended and incompatible with the Avahi network service discovery. The service has been disabled.

First, I guess what stupid software protocols can get turned on to force shut-off like that, and what can I run to test power system (if voltage OK or maybe some error report). I'm afraid to do anything till I test the lappy w another power supply- shut off 3 times (after 10 minutes, 10 seconds, 5 minutes.. I think)

15
Ubuntu / Re: network/interfaces file- edited
« on: November 09, 2013, 02:47:37 am »
Well got it working- commented out extra lines in Interface, undid the manual MAC change I did in network connections box and used those edit lines in the interfaces... but it might have been working all along- it is showing NO network icon of any type (which it also did before sometimes). Before there was no way to know what and where the Wifi connections were too, but that seemed to be cured when I added "auto wlan0" in interfaces file, Only found it by opening Skype -best real meter if you have live Internet. Know any way to add or force an icon to display connection always-some tiny program? Can open network tools, but that's awkward

This is good- first Internet I've had on it in 2-3 weeks. Was using old Windows XP Celeron from trans. agency, and that could get infected, or they demand it back. Had to do updates from 2006 and update all progs.

Does spoofing MAC address protect you from some infections, spyware, or hassles.

If my computer didn't reject peppermint 3+ 4 (disc doesn't load properly, but it does on desktop)- think I might have damaged live USB, I'd install that but I wonder if 7 year old machine is runnable on Ub 12.4 - are there hardware requirements (or lack of) that my beast can't handle. Would love to fix that crazy screen hysteria on return from suspend- have to reboot 70% of time.

Pages: [1] 2 3 ... 16

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal