Updates:

You can now choose from a number of pre-installed themes

Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Keith

#1561
Linux Support / Re: Ubuntu V11.10 problems
November 14, 2011, 06:13:13 PM
BkS:  Bearing in mind that I can screw anything up, I shall definitely await FireFox8 in the repository!   I presume it will auto-update then. 

Mark: 
Found the cache, thanks, and have set FF not to remember any history. Perhaps the cache is still used for something, but I now know how to clear it anyway. 
Notifications:  Neither my account settings nor profile have a "notification" element, so once more I would be grateful for your guidance. 
#1562
Linux Support / Re: Ubuntu V11.10 problems
November 13, 2011, 09:57:23 PM
Gentlemen,
Curiouser and curiouser!
Your posts appeared in an Email.  Clicking on the link opened another tab in Firefox with your new posts which happen to be on a new page [2]. 
The page was slow as usual.
I updated as suggested via a terminal (very little to update as I usually check every time I log on) and all is well !! 

Re clearing the Firefox cache:  do you mean Clear Recent History?  Couldn't find anything marked "cache". 
Anyway - Many thanks to you both for your great help.  As usual!   :)

Keith
#1563
Linux Support / Re: Ubuntu V11.10 problems
November 13, 2011, 08:50:47 PM
Ah!  Firefox V7.01  I shall update and let you know.....
...Apparently, since Firefox came with the Ubuntu package it should update automatically.  The Mozilla/Firefox site says:
"Note: If you use your Linux distribution's packaged version of Firefox, you will need to wait for an updated package to be released to its package repository. "
Sure enough, the Edit/Preferences/Advanced menu item does not display an option to update Firefox; only the Add-ons and Search Engines options. 
So it looks like I'll have to wait until V8 appears in the repository.
#1564
Linux Support / Re: Ubuntu V11.10 problems
November 13, 2011, 08:01:22 PM
Well - this is bizarre. 
First off: I don't a V11.10 disc so can't try that one, but  ....  although there was no evidence of a virus at work (no internet or disc activity) the general slowness and serious problems with LibreOffice (esp. spreadsheet) prompted me to look at XP (which I haven't used since Ubuntu) in the other partition (which I do access via Ubuntu). 
It had clearly been messed about with as the resolution had changed and the desktop icons had been realigned. 
So I updated everything (took all day!) and ran scans with AVG and SpyBot - both giving clean bills of health. 
Rebooted into Ubuntu.  Everything works fine (including the spreadsheet) *except* for the LinuxForums.org.uk page!  (All other URLs that I have tried are fine.)  The vertical scroll and general navigation still have delays of several seconds.  So it looks like I had two problems simultaneously:
1. Something in the other partition (caused by who-knows-what?) affecting Ubuntu. (Fixed, I hope, but I'll keep you posted.)
2. a problem with the LinuxForum site.  Server problem?
My ultimate solution (funds permitting) will be to have an Ubuntu-dedicated PC, but I would be interested to hear you views on my problem with this site.

(added later)  With several Firefox tabs in use, with any tab displayed, selecting other applications from menus or ALT-TAB is fine.  With the LinuxForums tab displayed, selecting other applications is very slow
Best regards as usual,
    Keith
#1565
Linux Support / Re: Ubuntu V11.10 problems
November 12, 2011, 09:39:14 PM
No; it's as slow as ever.  I've checked the Ubuntu Forum, but no-one else is reporting a similar problem, which is worrying in its own way.
System Monitor does not show any CPU or memory hogging, there is no disc activity and no internet activity, so I'm stumped.  I can't even resize this window. 
If you think of anything, feel free to contact me.

Regards,
     Keith
#1566
Linux Support / Re: Ubuntu V11.10 problems
November 12, 2011, 08:26:29 PM
Perfect!
You're a gent, as usual.

Keith
#1567
Linux Support / Re: Ubuntu V11.10 problems
November 12, 2011, 08:03:19 PM
OK, I give in!  Would you tell me where I can find the terminal link?
I have tried System Settings and everything in Dash Home (inc. System and Accessories) to no avail.
Sorry to be a nuisance.

Keith
#1568
Linux Support / Re: Ubuntu V11.10 problems
November 12, 2011, 07:44:16 PM
Ah - that command style rings a bell - thank you. 
Other problem:  I shall just have to work slower until the upgrades catch up with the faults. 

Keith
#1569
Linux Support / Re: Ubuntu V11.10 problems
November 12, 2011, 07:27:59 PM
Thanks, Mark - I think! 
I shall just have to hope that future updates fix the problem.
As for the classic view:  it is not among the options, so how do I install the gnome-session-fallback?

Thanks as usual for your help.
    Keith
#1570
Linux Support / Ubuntu V11.10 problems
November 12, 2011, 06:44:02 PM
I started Linux with Ubuntu V 11.04 and liked it very much.  When the Update Manager offered V11.10 I accepted despite many problems with the installation due, probably, to a poor broadband connection. 
I found V11.10 rather slow to respond - e.g. ALT+TAB took about 1sec to tab between applications and I could easily out-type LibreOffice writer. 
Now LibreOffice has become ultra slow and the spreadsheet locked me out while it auto-saved repeatedly.  Manual saving was refused.  FireFox is now at a snail-pace (except for this typing) and I have to wait many seconds for the scroll to catch up. 
I am at my wits' end and long for V11.04  -  can I go back?  Any solutions?
(As a general comment: I preferred the Classic View of V11.04.  This V11.10 is beginning to feel like a move to Microsoft bloatedness.)

Keith   :(
#1571
Billy,
Thanks for the tip.
F2 doesn't work but F12 does.  I didn't know about pressing the "U" button but I'll have a go next time.
I've discovered that my mate's laptop has only 1GB RAM, which explains a lot of his problems and I doubt that I can run Linux successfully within Windows. 
I am gradually persuading him to upgrade to a proper machine with Linux - I'll keep you posted. 

Keith
#1572
Linux Support / Re: Running Ubuntu from CD on Vista laptop
September 22, 2011, 10:12:35 PM
Ah!  It mentioned the lower case bit but didn't tell me about the password length.  I shall have another go next time I see Harry. 
#1573
Linux Support / Re: Running Ubuntu from CD on Vista laptop
September 22, 2011, 08:20:53 PM
Thanks to both for the F12 suggestion - I didn't know about that one and it did work. 
*However* ....  the BIOS was very basic compared with my desktop's and appeared to have no way of altering the boot order which, as suspected, showed the c: drive as the first one. 
So I tried Plan B by running wubi.exe and selecting the "run inside Windows" option.  The response was an invitation to create an Ubuntu account (name & password) which I did, but I was rejected ("passwords do not agree").  I made several different attempts, even using Windows passwords, but to no avail. 
Best I could do was demonstrate Ubuntu on my own machine.  My kudos is in tatters.   :-[
Option:  Wipe the laptop after backing up files and then install Ubuntu.  I await my friend's decision and hope to have another devotee. 

Many thanks gents.
      Keith
#1574
Linux Support / Re: Running Ubuntu from CD on Vista laptop
September 20, 2011, 07:46:18 PM
Hmm......I did try F2, so I guess I was rebooting the machine incorrectly (I can be very stupid!).  F12 sounds like the best option - I shall try it tomorrow. 
I shan't bother with the LiveUSB stick as I just want to demo Ubuntu for him in the hope that he opts to install it.  This is pure selfishness as I am his PC guru and you know how competent I am! 
I'll let you know how it goes. 

Regards,
    Keith
#1575
Linux Support / Re: Running Ubuntu from CD on Vista laptop
September 20, 2011, 05:38:26 PM
That looks like a good move - I shall try it tomorrow.
The Laptop is a Dell Inspiron 1501.