Show Posts

You can view here all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas to which you currently have access.


Messages - freelancehelp

Pages: 1 [2]
16
General Help & Advice / Re: Loss of Sound
« on: October 03, 2017, 11:46:52 am »
Audio output device is set to "Automatic"

17
General Help & Advice / Re: Loss of Sound
« on: October 01, 2017, 01:12:45 pm »
Thanks very much for all your advice, Mark.

Pulseaudio was installed on Friday and

% dpkg -l | grep pulseaudio

gave

ii pulseaudio 5.0-13 amd64 PulseAudio sound server
ii pulseaudio-module-x11 5.0-13 amd64 X11 module for PulseAudio sound server
ii pulseaudio-utils 5.0-13 amd64 Command line tools for the PulseAudio sound server

% aplay -l

gave

**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC887-VD Analog [ALC887-VD Analog]
Subdevices: 0/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 1: ALC887-VD Digital [ALC887-VD Digital]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 7: HDMI 1 [HDMI 1]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0


Jessie was then re-booted and the sound then re-appeared.

Also

% ls /etc/pulse

gave

client.conf daemon.conf default.pa system.pa

and

% ls ~/.pulse

gave

259df95a2b75426bb6ef25f372b08be2-card-database.tdb
259df95a2b75426bb6ef25f372b08be2-device-volumes.tdb
259df95a2b75426bb6ef25f372b08be2-runtime@
259df95a2b75426bb6ef25f372b08be2-stream-volumes.tdb
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-card-database.tdb
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-default-sink
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-default-source
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-device-volumes.tdb
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-runtime@
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-stream-volumes.tdb

Vlc was used to run a test sound file (soundfile.wav) and that ran okay.

Sound also worked fine on YouTube.

However, the sound was then lost when trying to use vlc again on a sound file and
also was not present when trying to use sound with a Web browser.

% vlc soundfile.wav

gave

VLC media player 2.2.6 Umbrella (revision 2.2.6-0-g1aae78981c)
[0000000000971608] pulse audio output error: PulseAudio server connection failure: Connection refused
[0000000000899118] core libvlc: Running vlc with the default interface. Use 'cvlc' to use vlc without interface.
[0000000000971608] alsa audio output error: cannot open ALSA device "default": Device or resource busy
[0000000000971608] core audio output error: module not functional
[00007fcbdcc02b68] core decoder error: failed to create audio output

This behaviour (i.e. sound first working and then not working)
is similar to what happened before the installation of pulseaudio on Friday.

So the cause of the loss of sound remains a mystery, I'm afraid.



18
Jobs Offered / Loss of Sound - Help needed
« on: September 29, 2017, 11:52:37 am »
I would be very grateful if someone could help to solve the following
problem with support by telephone. If anyone is willing and able to
supply such support, could they please let me know their availability
and how much they would charge per hour.  Thanks very much.

(a) The sound on a desktop PC running Debian Jessie has stopped working - no
sound from any websites (e.g. BBC or YouTube) and trying to play a
standard sound file I have saved which is used to test the sound with
vlc gives:

Audio output failed:
The audio device "default" could not be used:
Device or resource busy.

and in the terminal window it says:

VLC media player 2.2.6 Umbrella (revision 2.2.6-0-g1aae78981c)
[00000000013f0608] pulse audio output error: PulseAudio server
connection failure: Connection refused
[0000000001318118] core libvlc: Running vlc with the default interface.
Use 'cvlc' to use vlc without interface.
[00000000013f0608] alsa audio output error: cannot open ALSA device
"default": Device or resource busy
[00000000013f0608] core audio output error: module not functional
[00007fc2a8c02b08] core decoder error: failed to create audio output

(b) The sound was then suddenly regained.

(c) The sound has now been suddenly lost again.

(d) Loose wiring is not suspected.

(e) The only file in /etc/pulse is client.conf

(f) Running the pulseaudio command :-

% pulseaudio -k

gives

pulseaudio: Command not found.


(g) files in .pulse are:

259df95a2b75426bb6ef25f372b08be2-runtime@
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-card-database.tdb
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-default-sink
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-default-source
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-device-volumes.tdb
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-runtime@
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-stream-volumes.tdb

19
General Help & Advice / Re: Loss of Sound Update - need help
« on: September 29, 2017, 11:50:19 am »
I would be very grateful if someone could help to solve the following
problem with support by telephone. If anyone is willing and able to
supply such support, could they please let me know their availability
and how much they would charge per hour.  Thanks very much.

(a) The sound on a desktop PC running Debian Jessie has stopped working - no
sound from any websites (e.g. BBC or YouTube) and trying to play a
standard sound file I have saved which is used to test the sound with
vlc gives:

Audio output failed:
The audio device "default" could not be used:
Device or resource busy.

and in the terminal window it says:

VLC media player 2.2.6 Umbrella (revision 2.2.6-0-g1aae78981c)
[00000000013f0608] pulse audio output error: PulseAudio server
connection failure: Connection refused
[0000000001318118] core libvlc: Running vlc with the default interface.
Use 'cvlc' to use vlc without interface.
[00000000013f0608] alsa audio output error: cannot open ALSA device
"default": Device or resource busy
[00000000013f0608] core audio output error: module not functional
[00007fc2a8c02b08] core decoder error: failed to create audio output

(b) The sound was then suddenly regained.

(c) The sound has now been suddenly lost again.

(d) Loose wiring is not suspected.

(e) The only file in /etc/pulse is client.conf

(f) Running the pulseaudio command :-

% pulseaudio -k

gives

pulseaudio: Command not found.


(g) files in .pulse are:

259df95a2b75426bb6ef25f372b08be2-runtime@
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-card-database.tdb
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-default-sink
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-default-source
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-device-volumes.tdb
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-runtime@
3e0b1f6422592f67f9f012034c3323d0-stream-volumes.tdb

20
General Help & Advice / Re: Loss of Sound
« on: September 28, 2017, 01:15:57 pm »
 Thanks Very Much for your reply.

 I am new to this forum.

 Can you please tell me what Code: Select means ?

 Thanks.

21
General Help & Advice / Loss of Sound
« on: September 27, 2017, 01:45:13 pm »
Can anyone please help with the following problem ?

The sound on a desktop PC running Debian Jessie has stopped working - no
sound from any websites (e.g. BBC or YouTube) and trying to play a
standard sound file I have saved which is used to test the sound with
vlc gives:

Audio output failed:
The audio device "default" could not be used:
Device or resource busy.

and in the terminal window it says:

VLC media player 2.2.6 Umbrella (revision 2.2.6-0-g1aae78981c)
[00000000013f0608] pulse audio output error: PulseAudio server
connection failure: Connection refused
[0000000001318118] core libvlc: Running vlc with the default interface.
Use 'cvlc' to use vlc without interface.
[00000000013f0608] alsa audio output error: cannot open ALSA device
"default": Device or resource busy
[00000000013f0608] core audio output error: module not functional
[00007fc2a8c02b08] core decoder error: failed to create audio output

The sound was then suddenly regained.

The sound has now been suddenly lost again.

Loose wiring is not suspected.

The only file in /etc/pulse is client.conf

22
General Help & Advice / Loss of Sound
« on: September 12, 2017, 11:00:14 am »
The sound on a desktop PC running Debian Jessie has stopped working - no
sound from any websites (e.g. BBC or YouTube) and trying to play a standard sound file I have saved which is
used to test the sound with vlc gives:

Audio output failed:
The audio device "default" could not be used:
Device or resource busy.

and in the terminal window it says:

VLC media player 2.2.6 Umbrella (revision 2.2.6-0-g1aae78981c)
[00000000013f0608] pulse audio output error: PulseAudio server connection failure: Connection refused
[0000000001318118] core libvlc: Running vlc with the default interface. Use 'cvlc' to use vlc without interface.
[00000000013f0608] alsa audio output error: cannot open ALSA device "default": Device or resource busy
[00000000013f0608] core audio output error: module not functional
[00007fc2a8c02b08] core decoder error: failed to create audio output

Regards,

Mike


23
General Help & Advice / Whirring Noise
« on: September 10, 2017, 02:18:25 pm »
I have a problem concerning a rather loud whirring noise which
happened about a week ago and lasted for about 30 mins. The
noise then re-occurred a day or so later. There has been no occurrence
since then. It is obviously a hardware problem. Any thoughts, please,
on what might be causing it ?

The system is Debian Jessie running on a desktop. I mention this
in case the system needs resetting if any hardware has to be
replaced.


24
General Help & Advice / Freelance Linux Specialist
« on: September 07, 2017, 11:40:14 am »

 Does anyone please know of a Freelance Linux (preferably Debian) specialist, who is
competent with both hardware and software issues and who lives within reasonable
travelling distance of Oxford (for on site support) ?

Pages: 1 [2]

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal