Author Topic: NO sound in SKYPE with new hardware (Resolved)  (Read 1936 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tramlink

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 961
  • Karma: 14
  • Gender: Male
  • Is the mist clearing
    • View Profile
    • Awards
NO sound in SKYPE with new hardware (Resolved)
« on: December 15, 2013, 11:48:57 am »
I am using mint 13 64bit and have recently rebuilt my compute.

New mother board , graphics and new sound.  Now there is no sound when using Skype sound works OK in other programs......
« Last Edit: December 16, 2013, 02:26:08 pm by Tramlink »

Offline Mark Greaves (PCNetSpec)

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18277
  • Karma: 479
  • Gender: Male
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • Awards
Re: NO sound in SKYPE with new hardware
« Reply #1 on: December 15, 2013, 12:20:48 pm »
In the Skype settings, try taking the tick out of "allow skype to control the volume".

Also check it's using PulseAudio
WARNING: You are logged into reality as 'root'
logging in as 'insane' is the only safe option.
pcnetspec.co.uk

The Linux Community Forum

Re: NO sound in SKYPE with new hardware
« Reply #1 on: December 15, 2013, 12:20:48 pm »

Offline Tramlink

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 961
  • Karma: 14
  • Gender: Male
  • Is the mist clearing
    • View Profile
    • Awards
Re: NO sound in SKYPE with new hardware
« Reply #2 on: December 15, 2013, 02:39:14 pm »
Hi, the box is always unticked and the only option is PulseAudio. which is selected.

Offline Mark Greaves (PCNetSpec)

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18277
  • Karma: 479
  • Gender: Male
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • Awards
Re: NO sound in SKYPE with new hardware
« Reply #3 on: December 15, 2013, 10:40:02 pm »
Have you kept your old Skype configs from your old /home ?

What happens if you rename the hidden

~/.Skype

directory before starting Skype ? .. be aware you'll loose all your saved skype settings .. but you can always move it back after testing.

You might also want to try resetting PulseAudio by renaming the

~/.config/pulse

directory, then rebooting .. again, you can always move it back if it makes no difference.
WARNING: You are logged into reality as 'root'
logging in as 'insane' is the only safe option.
pcnetspec.co.uk

Offline Tramlink

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 961
  • Karma: 14
  • Gender: Male
  • Is the mist clearing
    • View Profile
    • Awards
Re: NO sound in SKYPE with new hardware
« Reply #4 on: December 16, 2013, 09:13:54 am »
Have you kept your old Skype configs from your old /home ?

What happens if you rename the hidden

~/.Skype

directory before starting Skype ? .. be aware you'll loose all your saved skype settings .. but you can always move it back after testing.

You might also want to try resetting PulseAudio by renaming the

~/.config/pulse

directory, then rebooting .. again, you can always move it back if it makes no difference.

Changing Skype did not make any difference so changed it back......

~/.config/pulse "this directory or file could not be found"  could that be the issue........?

The Linux Community Forum

Re: NO sound in SKYPE with new hardware
« Reply #4 on: December 16, 2013, 09:13:54 am »

Offline Mark Greaves (PCNetSpec)

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18277
  • Karma: 479
  • Gender: Male
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • Awards
Re: NO sound in SKYPE with new hardware
« Reply #5 on: December 16, 2013, 12:36:39 pm »
In Mint 13 the pulse directory may be at

~/.pulse

I think the only moved it to .config in 12.10/13.04
WARNING: You are logged into reality as 'root'
logging in as 'insane' is the only safe option.
pcnetspec.co.uk

Offline Tramlink

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 961
  • Karma: 14
  • Gender: Male
  • Is the mist clearing
    • View Profile
    • Awards
Re: NO sound in SKYPE with new hardware (Resolved)
« Reply #6 on: December 16, 2013, 02:25:44 pm »
Now that has sorted out the issue.......

Thanks.

Offline Mark Greaves (PCNetSpec)

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18277
  • Karma: 479
  • Gender: Male
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • Awards
Re: NO sound in SKYPE with new hardware (Resolved)
« Reply #7 on: December 16, 2013, 07:27:25 pm »
No problem :)
WARNING: You are logged into reality as 'root'
logging in as 'insane' is the only safe option.
pcnetspec.co.uk

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal