Author Topic: loss of wi-fi connection [solved]  (Read 1456 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline mikep

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 223
  • Karma: 1
  • Gender: Male
  • Me again!
    • View Profile
    • Awards
loss of wi-fi connection [solved]
« on: April 05, 2017, 11:10:49 pm »
We have a laptop running Ubuntu 14.04 which routinely accesses the internet via wi-fi.

Today it won't connect, despite the fact that it reports the signal as strong/excellent (and my iPod connects effortlessly from the same room).

I haven't changed anything since yesterday. I've deleted the connection several times, rebooted, shutdown, and tried again. Nothing.

The router is set not to broadcast the SSID.

Any ideas folks, (Mark)?
« Last Edit: April 06, 2017, 08:40:58 pm by mikep »

Offline Mark Greaves (PCNetSpec)

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 16940
  • Karma: 427
  • Gender: Male
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
    • Awards
Re: loss of wi-fi connection
« Reply #1 on: April 06, 2017, 01:20:37 am »
Have you tried rebooting the router ?

what's the output from:
Code: [Select]
sudo iwlist scan
« Last Edit: April 06, 2017, 01:26:31 am by Mark Greaves (PCNetSpec) »
WARNING: You are logged into reality as 'root'
logging in as 'insane' is the only safe option.
pcnetspec.co.uk

Offline mikep

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 223
  • Karma: 1
  • Gender: Male
  • Me again!
    • View Profile
    • Awards
Re: loss of wi-fi connection
« Reply #2 on: April 06, 2017, 08:40:26 pm »
Bingo! Rebooting the router worked.

Don't know why I hadn't tried it in the first place. Probably because the iPod connected easily and the wired connections were fine. And because I'm no comms expert and I was bogged down at the laptop end, tweaking settings and looking for something more complicated.

Thanks Mark..

Offline Mark Greaves (PCNetSpec)

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 16940
  • Karma: 427
  • Gender: Male
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • PCNetSpec
    • Awards
Re: loss of wi-fi connection [solved]
« Reply #3 on: April 07, 2017, 12:49:39 am »
No problem Mike :)
WARNING: You are logged into reality as 'root'
logging in as 'insane' is the only safe option.
pcnetspec.co.uk

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal