Author Topic: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.  (Read 31019 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline freddie

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 81
  • Karma: 0
  • Gender: Male
  • Greybeard programmer but Linux virgin
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #30 on: October 27, 2011, 10:30:12 pm »
Enjoy!

I look forward to reading about your exploits. And thank you too Kath for providing the platform!
AA1 with SSD. Running Peppermint 3 (formerly on Linpus). Really grateful to Mark for keeping me going!

Offline Leonbidet

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 22
  • Karma: 1
  • I've just joined!
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #31 on: November 06, 2011, 07:07:03 pm »
Brilliant - worked first time.  :)

Offline marieoieo

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 1
  • Karma: 0
  • I've just joined!
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #32 on: November 09, 2011, 11:21:46 am »
updating the flashplayer resolved the issue of pages basically not loading or taking about 5 minutes to load after I changed from lite to ff7.  THANK YOU!!!  Was on the verge of trashing the poor acer.

Offline Mark Greaves (PCNetSpec)

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18277
  • Karma: 479
  • Gender: Male
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #33 on: November 09, 2011, 11:49:27 am »
Great .. happy to help :)
WARNING: You are logged into reality as 'root'
logging in as 'insane' is the only safe option.
pcnetspec.co.uk

Offline banko

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 235
  • Karma: 1
  • I've just joined!
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #34 on: November 17, 2011, 09:30:45 pm »
Mark
sorry, forgot to thank you. so a big THANKS.

Keith

Offline Mark Greaves (PCNetSpec)

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18277
  • Karma: 479
  • Gender: Male
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #35 on: November 17, 2011, 09:33:15 pm »
You're more than welcome :)
WARNING: You are logged into reality as 'root'
logging in as 'insane' is the only safe option.
pcnetspec.co.uk

Offline agdbat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 5
  • Karma: 0
  • I've just joined!
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #36 on: September 24, 2012, 06:03:27 pm »
I tried to update it in mine, but something went wrong ... when I go to the adobe page it says my version is 9...!??
Could you say something? Help me? Thanks!

Offline Mark Greaves (PCNetSpec)

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18277
  • Karma: 479
  • Gender: Male
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #37 on: September 24, 2012, 06:31:40 pm »
In Firefox, go to Tools>Add-Ons>Plugins .. how many versions of "Shockwave Flash" are listed ? .. and what are their versions ?

Can you also mention which version of Firefox you're running.
WARNING: You are logged into reality as 'root'
logging in as 'insane' is the only safe option.
pcnetspec.co.uk

Offline agdbat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 5
  • Karma: 0
  • I've just joined!
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #38 on: September 25, 2012, 05:10:11 pm »
Hi, Im running Firefox 7, and it shows only the flashplayer 9 on the add ons. I supose something happened when I tried to install it, there was a window, after the second or third command which didnt close, then I thought I should paste the next command in that window, but I couldnt paste there, as it wouldnt appear the cursor blinking...  so I closed the window and opened another terminal to paste it, but it apears it didnt work...  :)  I might have done a very silly mistake as Im not  experienced on linux...
« Last Edit: September 25, 2012, 05:38:23 pm by agdbat »

Offline Mark Greaves (PCNetSpec)

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18277
  • Karma: 479
  • Gender: Male
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #39 on: September 25, 2012, 05:17:39 pm »
OK, let's see how far you got .. can you open a terminal, and run this command:
Code: [Select]
ls -a ~/.mozilla/plugins
and post the output from that command (ie. what's returned in the terminal when you run the command).
WARNING: You are logged into reality as 'root'
logging in as 'insane' is the only safe option.
pcnetspec.co.uk

Offline agdbat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 5
  • Karma: 0
  • I've just joined!
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #40 on: September 25, 2012, 05:30:04 pm »
The  terminal window just disappeared after pressing enter...
« Last Edit: September 25, 2012, 05:35:54 pm by agdbat »

Offline Mark Greaves (PCNetSpec)

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18277
  • Karma: 479
  • Gender: Male
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #41 on: September 25, 2012, 05:36:29 pm »
Try again ..

Hit Alt+F2 .. in the input field type terminal and click the Run button... a terminal will open... When the terminal opens, enter the following command:
Code: [Select]
ls -a ~/.mozilla/plugins
hit the enter key .. what is now displayed in the terminal ?
« Last Edit: September 25, 2012, 05:39:25 pm by Mark Greaves (PCNetSpec) »
WARNING: You are logged into reality as 'root'
logging in as 'insane' is the only safe option.
pcnetspec.co.uk

Offline agdbat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 5
  • Karma: 0
  • I've just joined!
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #42 on: September 25, 2012, 05:43:27 pm »
Ive got this:
[user@localhost ~]$ ls -a ~/.mozilla/plugins
ls: cannot access /home/user/.mozilla/plugins: No such file or directory

Offline Mark Greaves (PCNetSpec)

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 18277
  • Karma: 479
  • Gender: Male
  • "-rw-rw-rw-" .. The Number Of The Beast
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #43 on: September 25, 2012, 05:46:23 pm »
OK, if the terminal is still open, run these 5 commands (if not open one then run them):
(wait for each command to finish and leave you back at an $ prompt before running the next command)

Create a ~/.mozilla/plugins directory
Code: [Select]
mkdir ~/.mozilla/plugins
(this command may fail if the directory already exists... this is normal... just move on to the next command)

Change directory to ~/.mozilla/plugins :
Code: [Select]
cd ~/.mozilla/plugins

Use wget to download the flashplayer archive:
Code: [Select]
wget http://dl.dropbox.com/u/11876059/flashplayer11-32bit.tar.gz

Extract the libflashplayer.so file from the flashplayer achive:
Code: [Select]
tar -zxvf flashplayer11-32bit.tar.gz

Move the flashplayer archive back to your home folder to make it easier to delete if you wish:
Code: [Select]
mv -v flashplayer11-32bit.tar.gz ~/flashplayer11-32bit.tar.gz

You can now close the terminal.

Now close ALL running instances of Firefox, then reopen it... then go to this website:
http://www.adobe.com/software/flash/about/
where you can check which version of flashplayer you are currently using.

If that link says you are using a version older than 11.0.1.152... see below.



You *may* have to (in Firefox) go to Tools>Add-Ons>Plugins and make sure the only "Shockwave Flash" plugin that is enabled is the 11.0r1 one... and restart Firefox.



Once done, you can delete the flashplayer11-32bit.tar.gz file from your home directory, if you wish.
WARNING: You are logged into reality as 'root'
logging in as 'insane' is the only safe option.
pcnetspec.co.uk

Offline agdbat

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 5
  • Karma: 0
  • I've just joined!
    • View Profile
    • Awards
Re: Acer Aspire One Linpus Lite - Flash Player.
« Reply #44 on: September 25, 2012, 06:01:14 pm »
Sucess!! It worked now!!
Already running FP 11! Thanks a lot!
Dont know what I did wrong the first time but now it worked...!
Thank you very much!! :)

« Last Edit: September 25, 2012, 06:11:41 pm by agdbat »

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal