Ubuntu server 14 in VM; DHCP Server not working

Hello.
Doing my first steps in Linux and while trying to configure a DHCP server in Linux i encountered some problems:

TOPOLOGY:

  • Laptop with Windows 8.1
  • VM Player 12 with Linux installed (Ubuntu Server 14.04)
  • ICS-DHCP-SERVER installed and running
  • Another LAPTOP conected to a switch to verify IP discover.

The problem i have is that neither my windows or whatever device i connect can receive IP from Linux DHCP server.

VM WARE CONFIGURATION:
I selected bridge mode in the custom configuration: Vmnet0 which is bridge mode.

WINDOWS CONFIGURATION:

  • IN DHCP cliente activated i do not receive anything. For test purpose i configured a static IP: 192.168.2.10/24 and the gateway of my router 192.168.2.1.

LINUX CONFIGURATION:
My ethernet card is named eth0.
A) ICS-DHCP-SERVER
editing /etc/dhcp/dhcp.conf i left all lines as they were having:


ddns-update-style none;
option domain-name "example.org";
option domain-name-servers ns1.example.org, ns2.example.org;

default-lease-lite 600;
max-lease-time 7200;
option subnet-mask 255.255.255.0;
option broadcast-address 192.168.2.255;
option routers 192.168.2.1;
option domain.name-servers 8.8.8.8, 8.8.4.4;

subnet 192.168.2.0 netmask 255.255.255.0 {
range 192.168.2.150 192.168.2.170;}

authorative;
Since this VM will be my DHCP Server i configured a static IP in my NIC. So editing /etc/network/interfaces i configured:


auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.2.5
netmask 255.255.255.0
network 192.168.2.0
broadcast 255.255.255.255
gateway 192.168.2.1

TESTS:

  • Having static IP in my Windows and in Linux insidw VM i have ping. - Ping OK against 8.8.8.8 from both machines.
  • My windows do not receive IP from VM DHCP Server.
  • If i change the configuration from my ETH0 interface and configure it with DHCP instead of static IP, the ICS-DHCP-SERVER does serve an IP correctly.
  • Windows with firewall deactivated. No antivirus.
  • Ubuntu firewall ufw disabled.
  • In summary DHCP Server is not working outside of VM.
    I already tried (since nothing works) configuring the network adpater in bridge mode, NAT, and nothing works.

Can somebody help with some idea i am not considering?

THank you so much.